GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

WT-CZW: 12:00 - 20:00
PT: 12:00 - 21:00
SB: 11:00 - 21:00
ND: 11:00 - 20:00
PON: nieczynne

Warownia
Pszczyńskich Rycerzy

Zamek, imprezy, restauracja

Oceń stronę
Brak oceny

Drób jesienią króluje

W październiku i listopadzie kuchmistrz poleca wyśmienite strawy z kaczką, perliczką i gęsią w rolach głównych.

Zapraszamy na królewską ucztę w jesiennej oprawie. Sezonowe menu składa się z polewki, przystawki, 4 straw głównych do wyboru oraz deseru.

  • Polewka: Krem z  dyni z prażonymi nasionami (14 zł)
  • Przystawka: Carpaccio z kaczki w sosie z mango i chilli (26,00)
  • Strawa I: Perliczka pieczona w soku pomarańczowym i miodzie, podawana z mixem sałat i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem (39 zł)
  • Strawa II: Krabowe linguine (18 zł)
  • Strawa III: Sałatka z grillowanym serem halloumi z sosem z owocu granatu (26 zł)
  • Strawa IV: Konfitowane udo gęsie, podawane z z kaszą pęczak podprawioną grzybami i suszonymi pomidorami oraz z modrą kapustą (49 zł)
  • Delicja: Fondant czekoladowy z gałką lodu i musem truskawkowym (15 zł)

Zobacz pełne menu »

menu-pazdziernik-i-listopad.jpg